+31 646160312 info@loverix.be

Over Moulin Loverix

Sinds 4 Juli 2014 heeft Moulin Loverix haar deuren geopend als pannenkoeken restaurant en brasserie. Het restaurant is gevestigd in een oude  graanwatermolen van voor 1800. Sinds enkele restauratiewerkzaamheden in 2014 bent u in het zomerseizoen weer van harte welkom bij ons, of u nu zin heeft op een lunch met pannenkoeken, broodjes of soep, of dat even lekker kopje koffie wilt drinken met een stuk vlaai. Er is voor ieder iets te vinden bij Moulin Loverix. Kijk gerust even in onze menukaart!

Ligging
Moulin Loverix is gelegen in het Belgische plaatsje Eben-Emael wat bekend is vanwege het Fort Eben-Emael. Het fort van Eben-Emael werd bekend tijdens de strijd op 10 mei 1940 toen een klein team van Duitse paratroepers de artillerie van het fort in minder dan 15 minuten onder controle kreeg. Het fort is nog regelmatig te bezoeken voor rondleidingen. (Bekijk de agenda van het fort voor meer informatie).

Wandelen in de omgeving
Verder is Eben-Emael een prachtig gebied om van de natuur te genieten door te wandelen, fietsen, hardlopen of mountainbiken. Vanaf Moulin Loverix zijn er verschillende routes voor wandelingen, fietsroutes of mountainbikeroutes. Met dank aan Jos Wlazlo van Wandelgidszuidlimburg.com zijn er verschillende wandelroutes gemaakt. Zij hebben verschillende routes door belgie en nederland gemaakt waarbij het restaurant  het beginpunt is of een pauze plaats. De routes waarop wij te vinden zijn zijn: 98, 1119 (nieuw), 121, 237, 614 en 759.

Fietsen in de omgeving
Fietsroutes vanaf Moulin Loverix zijn te beginnen vanaf fietsroutenetwerk nummer 405. Op de website fietsnet.be zijn verschillende mogelijkheden voor het plannen van uw route. Verder met dank aan Raymond Oostwegel zijn er verschillende routes te vinden. Op zijn website zijn routes te vinden waarbij u de molen passeert, of u ervoor kunt kiezen bij de molen te beginnen. Deze routes zijn: 41, 39, 42 en 68.